Bijeenkomst Hoe bescherm ik mijn product en merk

Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?

Als ondernemer bent u continu bezig om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten. Hiertoe kijkt u naar de kansen in de markt, ontwikkelt u nieuwe producten en diensten en zorgt u dat uw bedrijf een sterk merk is. Maar hoe beschermt u nieuwe ideeën, producten of merken? Moet u een octrooi of patent aanvragen? Is dit niet erg duur? In deze workshop leert u de zin en onzin van intellectueel eigendom en geven wij u handvatten om de juiste beschermingsmogelijkheden te kiezen voor uw bedrijf.

In deze bijeenkomst geven wij u inzicht in de mogelijkheden om uw ideeën, innovaties, producten/diensten en/of merken te beschermen, maar ook gebruik te maken van gratis en online kennis in allerlei databanken en registers. Dit biedt kansen voor uw bedrijf! De ervaring leert dat succesvolle bedrijven op een slimme manier hun ideeën, innovaties, merken en producten hebben beschermd.

We geven u de concrete handvatten om bewust na te denken of het wel of niet zinvol is en zo ja welke bescherming voor u de beste is. En als het aan ons ligt, laten we het niet bij deze bijeenkomst en ondersteunen wij u bij het implementeren in uw bedrijf, zodat uw bedrijfsstrategie versterkt wordt! Hoe? Dat vertellen wij u graag tijdens de bijeenkomst.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de Octrooicentrum Nederland (onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), Marquant Advocaten en het Ondernemershuis voor het Vechtdal.

Het programma

15.30 - 16.00 uur Inloop en ontvangst

16.00 - 16.10 uur Welkomstwoord door dagvoorzitter en toelichting op het programma

16.10 – 16.50 uur Idee- en merkbescherming. Ideeën, wat valt er te beschermen? Merkbescherming, waarom en waar? Door Jan Hart van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP)

16.50 – 17.30 uur Octrooi of patent, geheimhouden of samenwerken? Wat is voor mijn product en/of bedrijfsvoering de beste keuze? Door Ilona Koomen van Octrooicentrum Nederland

17.30 – 17.45 uur Pauze

17.45 – 18.20 uur Goede afspraken voorkomen ellende! Enkele praktijkvoorbeelden van inbreuken/namaak. Door Paul Nij Bijvank van Marquant Advocaten

18.20 – 18.45 uur Aan de slag met een inspirerend praktijkvoorbeeld

18.45 – 19.30 uur Borrel en netwerken

19.30 uur Afsluiting

Aanmelden

infoatondernemershuisvechtdal [dot] nl

Datum: 
04 juli 2017 - 15:30
Locatie: 

Hibertad, Molensteen 5 in Hardenberg