Geld regelen voor Life Sciences

Voor ontwikkeling en innovatie in de topsector Life Sciences & Health is veel geld nodig. Vaak meer geld dan de initiatiefnemers op een gegeven moment zelf beschikbaar hebben. Oost NV helpt deze ondernemers met een keuze uit een breed scala aan financieringsbronnen variërend van subsidies en leningen tot onze eigen participatie in innovatieve ondernemingen.

Achtergestelde lening

De kosten gaan voor de baten uit. Initiatiefnemers zijn echter niet altijd in staat om deze kosten zelf te financieren. Onder het motto: ‘Voor goede ideeën is altijd geld’ kan Oost NV een bijdrage leveren aan de zoektocht naar een passende financiering. Subsidie is een optie; echt motiverend is een (achtergestelde) lening tegen aantrekkelijke voorwaarden.

Geen subsidieloket

Oost NV ziet zich niet als een subsidieloket. Het innovatieproces willen we bij voorkeur vlottrekken met de inbreng van nieuw aandelenkapitaal van een (stille) vennoot, particuliere investeerder of participatiemaatschappij.

Innovatieprogramma's

Oost NV verzorgt voor haar aandeelhouders de “intake” en acquisitie van projecten voor subsidieprogramma’s zoals GO EFRO. Een vergelijkbare rol vervult Oost NV met de leningen van Gelderland voor Innovatie.

Business Angels

Ons netwerk van “business angels” - Meesters van de Toekomst - bundelt de financieringskracht voor ondernemers.

Participatie

De participaties verzorgen wij in huis via onze eigen Participatiemaatschappij Oost Nederland NV (PPM Oost).

Financieringsmogelijkheden

Op zoek naar financieringsmogelijkheden voor innovatie binnen de Life Sciences & Health sector?

 

mr. P.J.E. Rhemrev (Pieter)
adjunct directeur / sectormanager
06 28 87 60 84
drs. A. Schippers (Alexander)
sectormanager Life Sciences O&I
06 28 90 91 78