ICT-Breedband

Alle ondernemers in Oost-Nederland tegen goede condities digitaal bereikbaar zijn, dat is onze ambitie. Oost NV voorziet u van informatie over de mogelijkheden om infrastructuur aan te (laten) leggen onder een goede prijs kwaliteit verhouding. Wij zoeken ook samen met u naar de beste financieringsconstructies indien nodig.

Snel en betrouwbare digitale infrastructuur is essentieel

Internet, intranet, extranet, e-mail, bedrijfsapplicaties en social media zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk van bedrijven en instellingen. Een snelle en betrouwbare ICT-infrastructuur is cruciaal voor ondernemers. Wij zijn steeds afhankelijker van kennis, de snelheid waarmee we informatie uitwisselen en van onze digitale bereikbaarheid.

Wat kunt u van Oost NV verwachten?

Bedrijven zijn in toenemende mate afhankelijk van hun infrastructuur. Daarom geeft Oost NV ondernemers graag snel inzicht in de netwerken die aanwezig zijn en de belangrijkste keuzes en randvoorwaarden voor een optimale infrastructuur. Onze opdrachtgevers zijn zowel gemeentes als besturen van ondernemersverenigingen in Gelderland en Overijssel. Oost NV adviseert en faciliteert bij de totstandkoming van een glasvezelnetwerk, in sommige gevallen als onderdeel van een volledige herstructurering van een bedrijventerrein.

Glasvezel op bedrijventerreinen

In Overijssel en Gelderland adviseren we ondernemersverenigingen en gemeenten bij hun plannen om glasvezelinfrastructuur op hun bedrijventerrein aan te leggen. Als u bijvoorbeeld wilt weten hoe u glasvezel op uw bedrijventerrein kunt krijgen en welke marktpartijen u kunt benaderen, kunnen wij u hierbij helpen. Voor Overijssel houden we bij welke bedrijventerreinen een breedbandaanbod hebben en welke niet.

De kaart staat op de site van de provincie Overijssel.

Breedband voor bewoners in het buitengebied

Voor de provincie Gelderland werken we mee aan de realisatie van breedband voor de bewoners in het buitengebied. Focus ligt op de Achterhoek. Oost NV levert hier technische en financiële knowhow. Daarnaast zien we verschillende andere regio’s zich oriënteren zoal de regio Rivierenland en regio Noord-Veluwe.

 
drs. J.P.K.M. van der Stappen (Hans)
senior projectmanager Ontwikkeling & Innovatie
06 53 94 61 46
P.D. Deimann (Paul)
projectleider Breedband & ICT
06 14 73 31 95