Leningen voor innovatie

Investeerders zijn vaak terughoudend als het gaat om financiering van innovaties. De uitkomst is niet te voorspellen. Dus is het allerminst zeker of je de investering terugverdient. Voor ondernemers is dit begrijpelijk, maar vaak ook erg frustrerend. Goede ideeën blijven zo op de plank liggen. Bedrijven kunnen niet de gewenste groei realiseren.

Achtergestelde leningen

Innovaties stimuleren de groei van de economie en werkgelegenheid. Innovatieve bedrijven in de sectoren Agro-Food, Life Sciences, High Tech en Energie kunnen daarom aanspraak maken op achtergestelde leningen. Zo kunnen zij alsnog hun plannen verwezenlijken in samenwerking met andere bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen in de regio.

Revolving fund

In deze financieringsvorm vloeien de opbrengsten terug in het fonds, voor hergebruik in nieuwe investeringen. Aan deelname zijn voorwaarden verbonden. Uw business case voor innovatie is ons uitgangspunt. Samen met u helpen wij u aan samenwerkingspartners en brengen de financiering tot stand.

Een voorbeeld van een "revolving" fonds is

Voor ondernemers uit Gelderland die een financiëel zetje kunnen gebruiken om innovatieve projecten tot uitvoer te brengen.

Andere voorbeelden vindt u bij de revolverende fondsen die PPM Oost beheert.