Life Sciences

Wat kan Oost NV betekenen voor ondernemers in Life Sciences en Health?

De medische- en zorgsector is volop in beweging. Structurele problemen in de zorg kunnen volgens velen alleen opgelost worden door te innoveren in producten, processen en mensen. Daarnaast is de medische sector één van de grootste groeimarkten van de toekomst: door de sterke vergrijzing en welvaartsgroei zal de markt sterk blijven toenemen.

Op medisch technologiegebied zijn er in Oost-Nederland twee sterke clusters aanwezig; Health Valley, gegroepeerd rond de Radboud Universiteit, het Universitair Medisch Centrum en de St. Maartenskliniek in Nijmegen, en Zorg & Technologie met de Universiteit Twente, het Revalidatiecentrum Roessingh en het Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Health Valley

Health Valley Netherlands is hét innovatienetwerk binnen Life Sciences & Health. Bedrijven, zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden ontmoeten, verbinden en versterken elkaar via Health Valley. Door innovatie-, markt- en ondernemerskracht te bundelen, geven onze partners een onmiskenbare impuls aan de zorg.

In Nederland en daarbuiten werken ze actief samen aan thema’s als personalised medicine, robotics & medical devices, e-health en bouwen en wonen in cure en care. Samen brengen ze technologie naar de zorg. Zorgvragen en -behoeften naar ontwikkelaars. En innovaties naar de patiënt. Daarmee leveren zewe een bijdrage aan het verbeteren en toegankelijk houden van de gezondheidszorg én stimuleren we economische groei. Kijk op www.healthvalley.nl voor meer informatie over het netwerk.

Thema's

In Oost-Nederland kiezen we op het gebied van Life Sciences & Health voor de thema’s

  • Personalized Health & Drug Development
  • Medical devices, Robotica, e-Health
  • Zorginnovaties in de waardeketen

 

Rol Oost NV

Oost NV biedt ondernemers

  • Kennis
  • Geld
  • Netwerk
  • Contacten

 

Contact

Oost NV

088 667 01 00