StartLife

Voor ondernemende starters

Heeft u zich wel eens afgevraagd: is ondernemerschap iets voor mij? U heeft geen gebrek aan initiatief, kennis en vaardigheden. Zit vol goede ideeën en denkt aan innovatieve productontwikkeling. Maar wie gaat dat dan financieren? Wie kan u daarbij faciliteren? StartLife - een initiatief van Oost NV en Wageningen Universiteit  - kan u helpen.

De eerste stap naar een Kamer van Koophandel is gezet. Maar heeft u het intellectueel eigendom van uw ideeën wel vastgelegd? Heeft u nog behoefte aan marktonderzoek? Of gezamenlijk onderzoek nog voordat u over kunt gaan tot productontwikkeling? StartLife helpt deze vragen te beantwoorden.

Food Valley Regio

StartLife helpt startende ondernemers in de sectoren Agro-Food en Life Sciences. StartLife richt zich op de stimulering van ondernemerschap in deze domeinen.

Advies

De ondersteuning is breed

  • variërend van praktische zaken zoals het vinden van huisvesting en het gebruikmaken van onderzoeksfaciliteiten
  • tot juridisch advies over intellectueel eigendom en de rechtsvorm van uw onderneming.

Startkapitaal

StartLife helpt bij de zoektocht naar financieringsmogelijkheden en het daadwerkelijk verkrijgen van de bedrijfs- of projectfinanciering. StartLife geeft - in samenwerking met Oost NV-  toegang tot een uitgebreid netwerk van deskundigen, investeerders, toeleveranciers en collega-ondernemers.

Vervolgfinanciering

Het project StartLife is een initiatief van Wageningen UR en Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV. Uitgevoerd in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen in de Food Valley Regio. Oost NV ziet StartLife als het leggen van kiemen voor eventuele vervolgfinanciering. Bij gebleken marktpotentie volgt eventuele bedrijfsfinanciering via ons participatiebedrijf PPM Oost. Of financiering via ons netwerk van particuliere investeerders "Meesters van de Toekomst".

 Kijk ook op de website van StartLife: www.start-life.nl 

ir. J.H. Hoekman (Jans)
sectormanager Agro-Food O&I
06 51 69 10 02
drs. L.W. Rijswijk (Linze)
senior projectmanager Ontwikkeling & Innovatie
06 46 39 00 76
ir. J.A. de Haan (Hans) MBA
business developer
06 39 44 13 36