Vroegefasefinanciering

Voor startende en groeiende ondernemers

Wilt u onderzoeken of uw idee technisch haalbaar is en geschikt is voor de markt? Dan kunt u gebruik maken van deze financieringsregeling. De Vroegefasefinanciering (VFF) staat voor een lening die bedrijven kunnen gebruiken om ideeën tot uitvoering te brengen en om te komen tot succesvolle productontwikkeling. Om ondernemers te helpen in startfase of bij een vernieuwingsfase van hun bedrijf heeft het ministerie van Economische Zaken de regeling Vroegefasefinanciering (VFF) ontwikkeld.

Wat is Vroegefasefinanciering?

Met een lening uit de VFF kunnen starters en mkb-bedrijven onderzoeken of hun idee een kans van slagen heeft op de markt. Met een lening uit de VFF kunnen innovatieve ondernemers de eerste risicovolle fase doorkomen om vervolgens van private investeerders vervolgfinanciering te krijgen voor de doorontwikkeling van hun innovatieve producten en uiteindelijk een succesvolle marktintroductie.

Voorwaarde is dat er direct bij de aanvraag al een toekomstige private investeerder in beeld dient te zijn. Oost NV biedt ondersteuning bij het vinden van deze investeerder en kan meedenken met de ondernemer als zijn sparringpartner.

 

Oost NV biedt ondersteuning bij het vinden van een investeerder of kan als sparringpartner dienen om succesvol gebruik te kunnen maken van deze regeling.

De regeling

Voor innovatieve ondernemers:

  • Mkb-ondernemers
  • Innovatieve starters
  • Academische innovatieve starters

Financiering

Innovatieve starters:     € 50.000 – € 350.000 (100% financiering)

MKB-ondernemers:       € 50.000 – € 122.500 (35-45% financiering)

De ondernemer moet een nieuwe, onafhankelijke, deskundige investeerder aan zijn bedrijf verbinden via een intentieverklaring. De investering dient minimaal gelijk te zijn aan of hoger te zijn dan de VVF-lening. 

Uitvoering

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Stichting voor de Technische Wetenschappen (STW) voeren de VFF-regeling uit. RVO.nl verzorgt de uitvoering voor mkb-ondernemers en innovatieve starters. STW voert de regeling uit voor academische innovatieve starters.

Voor meer informatie: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/vroegefasefinanciering-vff

 

Voor meer informatie, neem contact op met Oost NV:

drs. L.W. Rijswijk (Linze)
senior projectmanager Ontwikkeling & Innovatie
06 46 39 00 76
M.L. Vos (Mariska)
projectleider Ontwikkeling & Innovatie
06 38 59 45 26