Batterij

Elestor

Elestor, een jong bedrijf uit Arnhem, houdt zich bezig met de ontwikkeling van innovatieve batterijtechnologie op basis van waterstof bromide. 

Het unieke van deze innovatieve flowbatterij schuilt onder meer in de zeer lage opslagkosten per kWh, gecombineerd met een robuust, gepatenteerd ontwerp, dat seriematige productie mogelijk maakt, tegen lage kosten. Dat is exact wat nodig is voor een transitie naar een 100% duurzaam opgewekte energievoorziening, waarbij energieproductie (deels) seizoens- en weersgevoelig is.

De eerste prototypeversie van 1 kW / 10 kWh is inmiddels ontwikkeld en startte begin november 2016 als pilot in samenwerking met de HAN en ECN bij Witteveen en Bos in Deventer. Op korte termijn start vervolgens de productie van de 50kW versie, die gedurende enkele uren dit vermogen kan leveren. Het testen van deze versie vindt plaats binnen een internationaal INTERREG consortium, waarin zowel Nederlandse als Duitse business partners samenwerken. Elestor zal zijn batterijtechnologie inzetten in samenwerking met o.a. Duitse energienetten, aggregators, gecombineerd met de complementaire opslagtechnologie van Dr. Ten.

Financiering

Oost NV werkte samen met Elestor, Stichting KiEMT en andere mkb-bedrijven aan de ontwikkeling van dit internationale partnership en het aanvragen van financiering bij INTERREG. Elestor heeft in 2015 financiering van PPM Oost gekregen vanuit Gelderland voor Innovaties (GVI) voor de doorontwikkeling van zijn gepatenteerde batterijtechnologie.

www.elestor.nl

drs. J. Jonker (Jan)
senior projectmanager Ontwikkeling & Innovatie
06 28 87 60 79