Evidencio

IT platform

Big Data is ‘hot’. Ook en vooral in de medische wereld die beschikt over grote hoeveelheden onderzoeksdata die artsen in hun dagelijkse praktijk echter nauwelijks gebruiken. De vraag is echter: hoe kan een arts een patiënt specifieke diagnose stellen op basis van deze grote hoeveelheid algemene informatie?

Hierin voorziet Evidencio. Dit bedrijf bouwt een IT-platform dat artsen snel en eenvoudig ondersteunt bij medische beslissingen. Het doel is het realiseren van een significante zorgverbetering, zowel op het vlak van de kwaliteit, als bij het terugdringen van de kosten in de zorg. Voor de bouw van dit platform is geld en de juiste ervaring nodig. Beide vond Evidencio na tussenkomst van Meesters van de Toekomst.

Evidencio bouwt aan een platform dat medische onderzoeksdata inlaadt, transformeert en deelt. Deze data komen uit talrijke publieke bronnen of van zorginstellingen. Slimme ‘algoritmes’ maken ze geschikt voor onder andere medische beslissingsondersteuning. Na de eerste testen blijkt het systeem van grote toegevoegde waarde in de medische praktijk.

Investeerder

Meesters van de Toekomst bereidde de initiatiefnemers van Evidencio voor op het houden van een goede investmentpitch voor haar relaties uit haar netwerk. Vanuit dit netwerk toonde een investeerder belangstelling voor het doen van de feitelijke investering. En meer: de investeerder neemt in dit geval ook de operationele verantwoordelijkheid op zich voor de verdere ontwikkeling van de organisatie en haar technologie.

www.evidencio.com

drs. R.W.J. Dood (Radboud)
investment manager
06 52 08 69 35