Hartpompen

PulseCath

In bepaalde situaties kan een cardioloog of cardiochirurg besluiten om voor, tijdens of na een medische ingreep een hulpmiddel in te zetten om de pompfunctie van het hart tijdelijk te ondersteunen. Voor deze cardiologische markt ontwikkelt PulseCath een nieuwe hartpomp. Deze innovatieve oplossing redt niet alleen mensenlevens, maar zorgt ook voor de vermindering van de kosten van de gezondheidszorg.

Het bedrijf verplaatst zijn activiteiten in 2014 van Amsterdam naar Parktoren Arnhem. Daarnaast vindt PulseCatch ook nieuwe financiering voor zijn internationaliseringsactiviteiten. Een stationslocatie bij Arnhem Centraal past uitstekend bij de internationale oriëntatie van het bedrijf en biedt snelle internationale verbindingen naar de vliegvelden Schiphol en Düsseldorf via onder meer de ‘ICE’-trein.

Met deze vestigingskeuze en nieuwe financiering verwacht het bedrijf de komende jaren verder te groeien en zich te kunnen richten op de verkoop van hun producten in Europa en daarbuiten. Daarnaast wil het bedrijf een deel van de productie van medisch technologische apparatuur uitbesteden aan in Gelderland gevestigde bedrijven.

Locatiekeuze en financiering

Oost NV begeleidt PulseCath bij de locatiekeuze en brengt het bedrijf in contact met mogelijke samenwerkingspartners in de regio. PPM Oost is één van de investeerders in het bedrijf.

www.pulsecath.com

drs. F.F. Hennings Backer (Friso)
projectleider Investeringsbevordering
06 42 47 50 07