Match2Medica

Ondernemersreis

Een groep van 50 vertegenwoordigers van bedrijven, kennis- en zorginstellingen bezocht de Medica, de grootste medische handelsbeurs van de wereld in Düsseldorf. Zij wilden nieuwe internationale contacten leggen, bestaande contacten onderhouden, zich laten inspireren door nieuwe medisch technologische snufjes en de band versterken met hun medereizigers uit Gelderland en Overijssel.

De beursorganisatie zorgde voor een hartelijk ontvangst in de internationale business lounge. Daarna startte onze Technology Tour langs diverse bedrijven. Onze bedrijven kregen de mogelijkheid zich internationaal te presenteren op basis van vooraf opgestelde profielen en een gedegen voorbereiding via intakegesprekken. Op de dag zelf planden we in totaal 150 matchingsgesprekken met mogelijke partners uit de Verenigde Staten, Azië of Europa. Daarnaast kregen we ruim de gelegenheid kennis te maken met de Duitse markt en specifieke onderwerpen, zoals het inkoopbeleid van Duitse zorginstellingen. Dit intensieve dagprogramma sloten we af met een gezamenlijke borrel met onze buurregio Nordrhein-Westfalen, een duurzame partner van het Oost-Nederlandse medische bedrijfsleven in innovatieve Europese projecten.

Vervolgactiviteiten

Oost NV organiseert in 2015 meerdere activiteiten gericht op de internationalisering van het regionale bedrijfsleven. Voor Life Sciences & Health, en voor ‘medtech’ in het bijzonder, staan de volgende activiteiten op de agenda: in april april organiseren wij een reis naar Zuid-Duitsland voor ondernemers actief in de markt voor revalidatie, preventie en homecare en in het najaar de tweede Match2Medica tour.

drs. F.F. Hennings Backer (Friso)
projectleider Investeringsbevordering
06 42 47 50 07