PharmaCytics

Transporteiwitten

Sinds 1 mei 2015 vestigde start-up PharmaCytics zich op Novio Tech Campus in Nijmegen. PharmaCytics verbetert de opneembaarheid van bestaande en nieuwe medicijnen door de darm. Opneembaarheid is een groot probleem in de farmawereld.

Het bedrijf heeft een unieke technologie ontwikkeld dat gebruik maakt van transporteiwitten in de darmwand om medicijnen vanuit de darm naar de bloedbaan te transporteren. PharmaCytics ziet op termijn ook toepassingsmogelijkheden voor deze technologie voor imaging, drug targeting en voor het ontwikkelen van nieuwe therapieën voor ziekten waarbij celtransporters een rol spelen, zoals bij oncologie, diabetes, ontstekingen en infectieziekten.

Novio Tech Campus

De afdeling Investeringsbevordering van Oost NV ondersteunde Pharmacytics bij de locatiekeuze en vestiging op Novio Tech Campus en introduceerde Pharmacytics bij verschillende partners in de Life Sciences & Health sector in de ‘Health Tech’ regio te Nijmegen.

De afdeling Ontwikkeling & Innovatie van Oost NV hielp het bedrijf bij de aanvraag van een financiering uit het RedMedTech Ventures fonds.

www.pharmacytics.com

mr. G.I. de Kleuver (Greetje)
projectleider LS&H
06 52 41 38 04