Sanderink

Technologiecentrum

Sanderink Investments richt in Twente een technologiecentrum op, het Sanderink Technology Centre. Dit centrum zal op termijn werkgelegenheid bieden aan honderden medewerkers.

Het Sanderink Technology Centre richt zich op de ontwikkeling van innovatieve, duurzame technieken. Bij de start staan vier onderzoeksgebieden centraal: aandrijfsystemen voor treinen, sensortechnologie, beheer en bestuur op afstand en datamanagement. Deze onderzoeksgebieden zijn gelieerd aan de bedrijven van Sanderink Investments.

Het technologiecentrum vestigt zich in Enschede tegenover de Universiteit Twente. De eerste medewerkers en opdrachten komen vanuit de bedrijven van Gerard Sanderink: IT-bedrijf Centric, infrabedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, het voormalige Oranjewoud. De wereldwijde research, die binnen deze bedrijven plaatsvindt, zal zich waar mogelijk concentreren in dit innovatiecentrum. In eerste instantie zijn deze Sanderink bedrijven opdrachtgever van het technologiecentrum. Op termijn is het de bedoeling dat ook andere bedrijven in Nederland hun research- en ontwikkelingswensen uitbesteden aan het technologiecentrum. Waar mogelijk wordt de R&D kennis, die zich nu versnipperd in Twente bevindt, daar gebundeld.

Projectbegeleiding

Oost NV schreef het projectplan Sanderink Technology Centre, organiseerde de financiering, was betrokken bij de grondaankoop en leverde de projectleider voor de begeleiding van het gehele proces.

 

 

R.B. Nuwenhof (Ron)
sectormanager High Tech
06 24 13 37 22