Telegezondheidszorg

Telemedicine

We worden ouder. Zorg wordt duurder. De weg van idee naar markt is lang in de Life Science & Health sector. Daarom werken mkb’ers, kennisinstituten, zorginstellingen en brancheorganisaties aan creatieve oplossingen voor de uitdagingen in de gezondheidszorg.

Telemedicine and Personalized Care

Dit doen zij gezamenlijk in het Duits-Nederlandse majeure Interreg IV-A project “Telemedicine and Personalized Care”.  

Negen grensoverschrijdende innovaties zal het resultaat zijn van de samenwerking van meer dan 40 projectpartners uit Nederland en Duitsland. Deze innovaties verminderen de kosten en bundelen de krachten van goed opgeleid personeel. Uiteindelijk krijgen patiënten door deze innovaties meer zelfstandigheid en vrijheid in hun dagelijks leven.

Financiering en projectmanagement

Oost NV zorgt tot mei 2015 - als “lead-partner” -  voor de uitvoering  van dit programma met een budget van 10,2 miljoen euro. Het Interreg-programma draagt hiervan zeven miljoen euro bij, de rest is publiek en privaat geld van lokale partijen.  Vijf kernpartners uit Duitsland en Nederland ondersteunen het project. Ze bevorderen de strategische samenwerking in het grensgebied en ondersteunen de deelprojecten voor succesvolle marktintroducties.

ing. T. Cornelissen (Tom)
senior projectmanager Ontwikkeling & Innovatie
06 28 90 91 94