TOP bv

Sportdrank

Het team van TOP bv ontwikkelde een natuurlijke sportdrank op basis van verse wei om het herstel na sportprestaties te bevorderen. Literatuuronderzoek van TOP bv naar de werking van eiwitten toont aan dat eiwitten die minimaal bewerkt en onverhit zijn, mogelijk beter bijdragen aan spierherstel na het sporten.

Uiteindelijk leidt dit tot betere sportprestaties. Daarom is de basis van de sportdrank verse wei, die slechts heel mild behandeld is met Pascalisatie, om voedselveiligheid en houdbaarheid te garanderen.

Sportvoeding is een groeicategorie binnen de markt voor gezondheidsproducten. Het huidige aanbod van eiwitrijke sportdranken bestaat vooral uit aan te lengen poeders. Een gekoelde, natuurlijke, kant-en-klare sportdrank gericht op performance, smaak en gezondheid is op de huidige markt nog niet verkrijgbaar. De sportdrank draagt de naam RE:Balance, die verwijst naar goede sportvoeding voor een gezonde balans. Top bv heeft deze sportdrank laten testen door topsporters bij het Sportcentrum Papendal, in samenwerking met InnoSportNL, de organisatie die de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten voor sporters initieert en realiseert. De groep sporters, van boogschutters tot handballers, reageerde zeer positief op de sportdrank. Naast smaak en gebruiksgemak gaven de sporters ook feedback over het etiket en de verpakking.

IPC Voeding, Sport en Gezondheid

Oost NV coördineert deze Innovatie Prestatie Contract (IPC-)subsidieregeling samen met de stichting Food Valley NL, de Alliantie Voeding Gelderse Vallei en InnoSportNL. In het IPC Voeding, Sport en Gezondheid project werkt een cluster van 13 bedrijven samen om productinnovaties te realiseren rond voeding en gezondheid voor onder meer de sport en zorgsector.

www.top-bv.nl