Haaksbergen

Glasvezelnetwerk

De ‘bedrijvenvereniging Stepelo’ in Haaksbergen wil betaalbare en snelle digitale verbindingen voor haar leden en als collectief. Dit kunnen zij niet bij commerciële marktpartijen verkrijgen. Daarom besluiten ze een eigen netwerk aan te leggen, maar dit heeft nogal wat consequenties.

Een eigen netwerk biedt veel mogelijkheden, maar zowel financieel, organisatorisch als technisch valt er nog veel uit te zoeken en te regelen. Met een eigen netwerk krijgen alle bedrijven een zeer aantrekkelijk geprijsd aanbod voor een bedrijfsaansluiting. De aansluiting is gekoppeld op de NDIX, een digitale marktplaats die ondernemers keuze biedt uit meer dan 80 verschillende dienstenaanbieders. Daarnaast investeert deze vereniging als collectief in een cameranetwerk en E-laadpalen, tegen zeer lage kosten gekoppeld aan het glasvezelnetwerk. Ook voor toekomstige collectieve diensten biedt het eigen netwerk talloze mogelijkheden.

Stichting GON

De ‘bedrijvenvereniging Stepelo’ kreeg hulp van Oost NV bij de financiële, technische en organisatorische opzet van dit initiatief. Oost NV begeleidde de subsidieaanvraag bij de provincie Overijssel. Via Stichting GON (Glasvezel Oost Nederland) helpt Oost NV in Overijssel ook andere ondernemersverenigingen en gemeenten bij de keuze voor aanleg van snelle digitale infrastructuur op bedrijventerreinen.

www.stepelo.nl
www.stichtinggon.nl