Quirem Medical

Treat what you see

De huidige behandeling van leverkanker voldoet niet. Na een bestralingsbehandeling zien artsen pas na één of twee maanden of de behandeling aanslaat. Als de straling de tumor niet heeft bereikt is er veel tijd verloren. Tijd die de patiënt het leven kan kosten.

Quirem Medical in Diepenveen, een spin-off van het UMC Utrecht, ontwikkelt een nieuwe therapie voor de behandeling van leverkanker. De toepassing van holmium, een paramagnetisch metaal in de door Quirem Medical ontwikkelde bolletjes maakt de tumoren in de lever zichtbaar bij het maken van een MRI-scan. Treat what you see, see what you treat; daarin onderscheidt zich deze methode die precies weet vast te stellen hoe de microsferen zich in de lever verdeeld hebben en of de behandeling is geslaagd.

Discovery Fund

Via het RedMedtech Discovery Fund dat Oost NV hielp opzetten, haalde Quirem Medical twee financieringen binnen: een ‘preseed’ en ‘proof of concept’ financiering. Verder deed Quirem Medical mee aan het project ‘In2lifesciences’ en zal wellicht ook deelnemen aan het vervolgproject van Telemedicine & Personalized Care.

www.quirem.com

drs. A. Schippers (Alexander)
sectormanager Life Sciences O&I
06 28 90 91 78