RedMedTech

Science means business

We leven langer, waardoor onze zorgbehoefte toeneemt. Als samenleving kunnen we de kosten van die zorg echter nauwelijks meer opbrengen. Dit maatschappelijke vraagstuk is een economische kans voor ondernemers in de Life Sciences. 

Jonge innovatieve bedrijven spelen in op de groeiende zorgmarkt. Ze creëren banen, maken omzet en dragen bij aan onze welvaart. Deze ondernemingen ontstaan vaak vanuit wetenschappelijk onderzoek. Met dat onderzoek zit het in Nederland wel goed. Waar we minder sterk in zijn, is het vertalen van deze kennis naar commerciële of maatschappelijk nuttige producten en diensten.
 

RedMedTech Ventures is het ondersteuningsprogramma voor Life Sciences & Health start-ups, gefinancierd door de provincies Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant. RedMedtech Ventures helpt Life Sciences & Health start-ups in deze provincies naar een succesvolle marktintroductie of exit. Een van de start ups die we hebben geholpen is Amphera: een bedrijf dat een nieuwe behandeling ontwikkelt voor een zeer agressieve vorm van kanker.

Uitvoering

Het RedMedTech Ventures programma voert Oost NV uit samen met Health Valley, Radboudumc, Isala Klinieken, Rijnstate, MedTech Partners, Pivot Park, TU Eindhoven, Saxion Hogescholen en The Decision Group. Oost NV begeleidt Life Sciences & Health start-ups en zorgt voor het programmamanagement.

 

www.redmedtechventures.nl

drs. A. Schippers (Alexander)
sectormanager Life Sciences O&I
06 28 90 91 78