SensoRun

Life Long Running

Blessures voorkomen en de hardlooptraining optimaliseren is het doel bij de ontwikkeling van de geavanceerde hardloopapplicatie van SensoRun. De applicatie werkt met inertiële sensoren die data verzamelen over zowel de hardlooptechniek als de beweging zelf. Hardlopers krijgen, op basis van hun individuele referentiemaat en dankzij kunstmatige intelligentie, gepersonaliseerd advies op een smart device over hun looptechniek en training.

De initiatiefnemers hebben een bedrijf opgericht onder de naam ‘SensoRun B.V.’ en een eerste versie van de applicatie al in de praktijk getest tijdens de Zevenheuvelenloop. Om het systeem en het platform voor de dataverwerking verder te ontwikkelen hebben zij subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel en hebben zij gezorgd voor de betrokkenheid van een externe financier. De topsport blijkt eveneens zeer geïnteresseerd te zijn, zoals blijkt uit de contacten met en de pilotmetingen bij NOC*NSF.

De mannen zijn verder initiatiefnemers van een Stichting zonder winstoogmerk: Life Long Running. De stichting organiseert bijeenkomsten voor iedereen die geïnteresseerd is in hardlopen, zoals onderzoekers, sportartsen, fysiotherapeuten, coaches en de hardlopers zelf.

Business case

Oost NV adviseerde SensoRun bij het maken van een financierbare business case en hielp het bedrijf aan een financiering van € 15.000. Hiermee kon SensoRun onderzoek doen en de juiste parameters vinden om deze hardloopapplicatie een stap dichter bij de markt te kunnen brengen.

www.sensorun.com

 

 

N.J.T. Wellink (Niek)
projectleider Ontwikkeling & Innovatie
06 24 13 37 07